FARACHA/ yvonne

Faracha vlinder

Yvonne Meulen Faracha

Dansend geboren…..Dans & Beweging was al op zeer jonge leeftijd mijn passie

Faracha studeerde klassiekedans aan het Brabants Conservatorium en bestuurde vele dansvormen en culturen. Haar grote passie ligt al jaren in de buikdanskunst. Ze rondde deze specialisatie af in 1994 aan Yamila’s school voor Buikdanskunst.

Met haar ervaring als onderwijzeres maakt dat Faracha een unieke combinatie beheerst om de intens boeiende en toch verborgen taal van het buikdansen over te brengen. Zo wordt het buikdansen voor iedere deelneemster een persoonlijke dansreis.

Boeiende achtergronden,zoals kennis van dans-,cultuur en muziekstijlen worden verweven in het dansprogramma. Een doorlopend thema is de muziek; het leren luisteren wat de muziek vertelt en hoe het lichaam dat kan en wil uiten.

Buikdans Plus :

Zelf blijft Faracha geboeid door de mogelijkheden die ieder mens inzicht heeft, zowel energetisch ,spiritueel als fysiek .  Net dat beetje meer zodat je lijf en je geest alles verbonden is met jezelf …de aarde en de kosmos. Op fysiek niveau wordt ze geinspireerd  en ondersteund door de Alexander Techniek. Energetisch door de Chakra’s en de 4 elementen .  Het totaal plaatje is de  De Faracha methode”... De buikdans bewegingen worden zo totaal aangeleerd en gevoeld. Al dansende leer je eigen lichaam steeds beter kennen….een ware ontdekkingstocht waar je in je dagelijkse leven veel profijt van zult hebben.

Van Buikdansen – naar Bewustwording – tot in je Kracht komen .

Een verdere verdieping die als een rode draad door haar leven loopt is de Derwisj dans ..De dans van het Hart chakra Workshops worden met grote regelmaat gegeven . Soms ook in samenwerking met anderen of door anderen.
Haar kennis wordt gedeeld met diegene die bij haar lesgeven, zodat er naast de onderlinge verschillen een eenheid in aanpak en gedachte is.

Verder organiseert Faracha  zeer speciale  dans-en cultuurreizen naar Egypte .

FARACHA betekent vlinder in het Arabisch en geeft verandering, het (groei)proces, aan. Het is bijna spelenderwijs een zoektocht via de dans naar ieders eigen vrouwelijkheid. Een proces waarbij leeftijd en lichaamsbouw geen rol speelt en wat nooit hoeft te eindigen.

Met haar enthousiasme en geduld zal ze je graag inwijden in de wereld van deze dans .