Lessen

Buikdanslessen, Workshops, Prive Lessen & Info

Hier vind je alle info omtrent buikdans les mogelijkheden, buikdans workshops, praktische zaken en de kosten om deel te nemen. Scan rustig door de pagina om alle info tot je te nemen. Mocht je concrete vragen hebben, bel ons gerust op: 0644502938

Wat is Buikdansen?

Op de eerste plaats een ontspanning voor lichaam en geest. Je buikdanst met het hele lichaam op Oriëntaalse muziek, maar het is veel meer. Een spel met emoties en de vertaling van deze emoties in beweging. Voor mij is buikdansen leren ook een middel, een vorm in de Ontdekkingsreis van Bewustwording.

Beginnen met Buikdansen

In het eerste jaar, bij het buikdansen voor beginners, komen de volgende aspecten aan de orde: We beginnen met het losmaken van het lichaam. De Oriëntaalse dans is een isolatiedans, dat wil zeggen dat alle lichaamsdelen zonder elkaar te beïnvloeden bewegen. Dit vergt aan de ene kant souplesse, lenigheid en loslaten, aan de andere kant kracht om de juiste houding van het lichaam vast te houden. De basistechnieken van buikdansen leren, passen van de Oriëntaalse buikdans komen uitgebreid aan de orde.
Op het einde van het eerste jaar komen het buikdansen met sluier en zills (ritme-instrumentjes) erbij, evenals een korte inwijding in de verschillende buikdans stijlen. Met deze basisvaardigheden wordt het individu steeds belangrijker in het leren buikdansen. Oriëntaalse muziek kent ook lyriek, chaos, staccato, vloeiende overgangen en stilte. De onderdelen komen overeen met de emoties die ieder mens in zich heeft, hoe je dat vertaalt met jouw lichaam, wordt dan steeds belangrijker.

Ieder mens heeft zijn/haar eigen manier van bewegen. Deze zal ik benoemen en “vertalen” naar het alledaagse leven om zo de reis van ‘Bewustwording & Zijn’ aan te gaan. Alles met als doel om te groeien als mens en zo weer meer in je Kracht te komen. Het tweede jaar (en volgende) staan in het teken van Buikdans Verdieping voor gevorderden.

Groepslessen

Hieronder volgt een overzicht van de beschikbare groeps buikdanslessen in Weert. Voor ieder niveau zijn er verschillende lessen beschikbaar op diverse tijden. Voor specifieke info, neem gerust contact op!

Groepslessen Buikdans, Bewustwording & Zijn

SEIZOEN 2021-2022

We starten weer 8 september !

De wekelijkse buikdans groepslessen worden gegeven op alle niveau’s en voor iedere instroom is er een plek beschikbaar. Ook als beginnende cursist.

Dus heb je nog nooit buikdans les gehad?
Je houdt van dansen en bewegen?
Je zoekt Bewustwording van Body, Mind & Spirit?

Leeftijd, dik, dun, het maakt niet uit. Iedereen kan buikdansen leren.
Ervaar de ontspanning door inspanning, ervaar en wordt bewust.

Je 1ste Les is een gratis proefles!

Hier volgt een overzicht van alle buikdans groepsles mogelijkheden:

Er zijn geen Covid restricties meer

Door de kleine groepen krijg je genoeg persoonlijke aandacht en opdrachten worden uitgevoerd op eigen niveau.

Woensdag: Faracha
19.00 – 20.15 uur: alle niveau’s
20.30 – 21.45 uur : alle niveau’s

Donderdag: Faracha
18.30 – 19.45 uur : Beginners start maart 2022
20.00 – 21.15 uur: alle niveau’s

Vrijdag: Faracha
10.15 -11.30 uur: alle niveau’s

Tussentijdse instroom op ieder niveau is altijd mogelijk.
Voor de prijzen en wijze van betaling verwijs ik graag naar het kopje ‘kosten lessen’ hieronder op de pagina. Voor het vakantie-rooster verwijs ik naar ‘practische zaken’ hieronder op de pagina.

Vermeld bij aanmelding: 1. naam 2. telefoon nummer 3. Weert 4. Voorkeur voor dag of avond
Vermeld bij betaling je voor en achternaam

Niveau 1: beginners (nog geen les gehad)
daarna alles door elkaar

Privé Verdiepingslessen

In mijn lessen merk ik steeds meer dat er behoefte ontstaat voor meer individuele begeleiding met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en zijn door middel van dans/ beweging. Daarom ook deze mogelijkheden op afspraak.

Prive Verdiepingslessen ‘Buikdans, Bewustwording & Zijn’

Persoonlijke ontwikkeling is o.a meebewegen met het leven, jouw leven. Leven is immers bewegen, niets staat stil. Willen we ons blijven ontwikkelen dan zal dat zijn op alle lagen: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Een verstoring in een laag (b.v. mentaal: ik ben niet goed genoeg) heeft een effect op alle lagen en dus op hoe je als persoon bent. Hoe ontwikkel je je, als je bevrijd bent van deze gedachte (overtuiging)? Wellicht tot een prachtige zelfverzekerde vrouw.

Werkwijze Individuele lessen:
Het is een simpele manier om wat meer licht en lucht in je leven te krijgen. Binnen een uurtje krijg je al meer duidelijkheid en tools mee naar huis om er mee aan de slag te gaan.
Na een kort gesprekje over waar je Beweging in zou willen krijgen gaan we ook daadwerkelijk over tot bewegen . Zodat je door middel van beweging kan ervaren hoe het “oude” en hoe het “nieuwe” voelt. Bewustwording door voelen i.p.v. denken. Je hebt absoluut geen danservaring nodig . Het bewegen in de ruimste zin van het woord.
Ik heb al zoveel moois zien gebeuren en gun het je zo.
Bij mooi weer kan dit ook in de tuin en anders gewoon in de dansruimte.

Voorbeeld 1: Je vind “Ik zit zoveel in mijn hoofd “ (Ik noem dit hoofdbegaafd) Waar komt die vandaan… is het bv een overlevingsmechanisme . Wat wil je er voor in de plaats? Bv wil je meer naar je gevoel?
Voorbeeld 2: Je vind “ Ik ga steeds over mijn grenzen heen. Sta voor iedereen klaar maar het put me uit of het voelt gewoon niet meer goed. “ We gaan op zoek naar hoe je het wel zou willen!
Voorbeeld 3 : Je vind “Ik ben zo sensitief maar het is nog een Opgave ipv een Gave. Ik krijg er fysieke klachten van en raak zo uitgeput….”

Maar ook als de vragen mindere duidelijke zijn zoals :” Ik weet niet wat ik wil, ik voel me gewoon niet happy.” Samen komen we er wel uit.

Eventuele volgende lessen/bijeenkomsten:
Dit kan een verdere verdieping zijn op je thema, zeg maar next level of een nieuw thema. Wat voor jou aan de orde is.
De tijd tussen de bijeenkomsten bepaal jezelf.

Prijs voor de individuele lessen: € 55 per uur
Opgeven: Op afspraak overdag/of avond in overleg

Oud-Cursisten Lessen

Tijdelijk of langdurig geen tijd of geen zin meer in wekelijkse lessen? Misschien zijn de oud cursisten buikdanslessen een optie voor je … Ook als je al eerder les hebt gehad bij een andere school, ben je zeer welkom!

Oud-Cursisten Lessen ‘Buikdans, Bewustwording & Zijn’

VInd je het leuk om af en toe nog een keer in te stromen met een buikdans les om weer even in connectie te zijn met de buikdanslessen, locatie, de energie en de mensen? Dat kan met de oud cursisten lessen!

Wanneer? Vrijdag 19 augustus 2022 10.15 – 12.15 uur
Door: Yvonne
Prijs : € 25
Vooraf aanmelden is nog steeds een must !

Tussentijdse instroom op ieder niveau is altijd mogelijk.
Voor de prijzen en wijze van betaling verwijs ik graag naar het kopje ‘kosten lessen’ hieronder op de pagina. Voor het vakantie-rooster verwijs ik naar ‘practische zaken’ hieronder op de pagina.

Vermeld bij aanmelding: 1. naam 2. telefoon nummer 3. Weert 4. Voorkeur voor dag.

Workshops

Hieronder vind je een overzicht van alle aanstaande workshops. Zie je niks staan, dan is er voorlopig niets gepland, maar dit kan snel veranderen. Hou de website, je email en onze Facebook pagina dus goed in de gaten.

ZOMER WORKSHOPS 2022

Hieronder vind je een overzicht van alle aanstaande workshops. Zie je niks staan, dan is er voorlopig niets gepland, maar dit kan snel veranderen. Hou de website, je email en onze Facebook pagina dus goed in de gaten.

ZOMER WORKSHOPS 2022

Dinsdag 9 augustus 19.30 uur-21.30 uur Chakra meditatie en vrije beweging

We starten deze zomer met een geleide chakra meditatie om ons lichaam in rust en balans te brengen.
Na een kort “deelrondje” gaan we over in geleide vrije beweging op allerlei muziek
Deze workshop is ook een perfecte voorbereiding voor de derwisj workshop!
Prijs €25

Donderdag 11 augustus 19.30 – 21.30 uur. Derwisjen
“Het pad is belangrijker dan het doel”

De Derwisjdansis de kunst van het draaien rond de eigen as. Als planeten om de zon draaien en komt uit de traditie van het soefisme. Maak je leeg vanbinnen, zodat de adem van de Bron je kan inspireren. Je kan er veel over vertellen maar het ervaren is onbeschrijfelijk en voor iedereen anders.
Wervelen als middel om te komen tot een groter bewustzijn.
Ervaring is niet nodig .
Prijs €25

Woensdag 17 augustus19.30 – 21.00 uur Interactieve Lezing
Bewustwording d.m.v. Buikdansen

Beknopt vertel ik je wat over de geschiedenis van het buikdansen. Waarom ?
Weet waar de oorsprong van de buikdans ligt. Weet welke reis deze dans gemaakt heeft en je zult steeds beter begrijpen waarom je geraakt wordt door deze dans op ieder niveau. Dit zal ook verduidelijkt worden door persoonlijke anekdotes.
Het maakt niet uit of je pas les hebt of al langer. Er zullen zeker nieuwe inzichten volgen.
Interactief….Vragen graag ! Vooraf of ter plekke.
Prijs €15

Vrijdag 19 augustus 10.15 – 12.15 uurGewoonLekkerLangBuikdansen:)
Een heerlijke extra lange les. Rustig opgebouwd en afgewisseld met vrij dansen.
Geschikt voor alle niveaus.
Prijs:€25

Interesse voor 1 of meerdere workshops ?
Opgeven graag tot 1 week voor aanvang via de app of per mail.
Dan kan ik beslissen of er voldoende aanmeldingen zijn.
Na opgave ontvang je verdere praktische info .

Kosten & Praktische Info

Hieronder vind je alle info omtrent kosten & praktische info. Mocht je meer vragen hebben, bel ons dan gerust op: 0644502938

Kosten

Nieuwe Prijzen seizoen 2021-2022

De prijzen en de mogelijkheden voor het nieuwe seizoen 2022-2023 zullen zsm bekend worden !

Per seizoen 32 buikdanslessen: 2 periodes van 16 lessen, grofweg:

Periode 1: september t/m december Betaling voor 1 oktober 2021
Periode 2: januari t/m half juni . Betaling voor 21 januari 2022

Beginners:
Periode 1: Proefpakket 10 lessen € 130 + € 8 eenmalig inschrijfgeld
Periode 2: nog nader te bepalen

Alle groepen
Periode 1: € 160,00
Periode 2: € 160,00

Proefles:gratis

Prive les (1-2 personen):€ 55

10 lessen kaart periode 1&2: € 130Betaling:
o.v.v. Voornaam en Achternaam naar IBAN NL89INGB0000948533 tnv FARACHA

Opzeggen:
Schriftelijk of per e-mail 2 weken voor het einde van een periode! Anders loopt de inschrijving gewoon door.

Praktische Info

Kleding:
In het begin een legging, T-shirt, een lange sjaal of doek om de
heupen te accentueren, blote voeten of balletschoenen, later komt
hier een lange rok bij.

Cursusinformatie:
De buikdanslessen worden gegeven van september t/m juni
in Weert, Limburg.
In het begin van de cursus krijg je een les/vakantierooster,
in de hierop vermelde vakanties zijn er geen buikdanslessen
(deze hoeven uiteraard ook niet betaald te worden).
Mocht je door omstandigheden een buikdans les missen, kun je deze,
na overleg, inhalen. De eerste buikdans les is een gratis proefles.

Vakantierooster 2021-2022:
Herfstvakantie: 23 October t/m30 October
Kerstvakantie: 23 December 2021 t/m 4 Januari 2022
Karnaval: 26 februari t/m 8 maart 2022
2de Paasdag: 17 april
Koningsdag : woensdag 27 april 2022
Mei-vakantie: 1 mei t/m 10 mei
Hemelvaart: donderdag 26 mei
Pinksteren : maandag 6 juni
Zomervakantie : +/- half juni t/m +/- 1 september 2022

Blijf op de hoogte!

We delen regelmatig inspiratie, lesmogelijkheden en nieuws met onze volgers op Facebook. Zorg dat je ons volgt om op te hoogte te zijn van het laaste nieuws…